Surdegsbröd a la Simonsgård
Dag 1 på kvällen:
0.75 dl surdegsgrund
1.5 dl vatten
1.5 dl rågmjöl
Plasta bunken!
Dag 2:
4.5 dl vatten
9 dl rågsikt
1.5 dl rågmjöl
2.5 tsk salt
ev hackade valnötter, fikon och / eller aprikos
Plasta bunken!
Obs! Allt vatten ska vara ljummet
Obs igen: Man behöver inte knåda någonting!
Gör degen på morgonen, låt jäsa till eftermiddagen, skrapa över degen i en avlång brödform, lät jäsa en timme till under handduk.
Ugnen ska vara på 250 grader i 10 minuter, sänk därefter till 200 grader, 45 minuter till, sen blir det så här.
Fisksoppa
Hann knappt ta kortet innan det blev uppätet!!
2 gula lökar
2 morötter
2 potatisar
1 msk tomatpure
2 -3 msk hummerfond
1 torskfile
1 laxfile
4 dl vatten, ungefär
salt, peppar
2 dl grädde
ev. räkor till garnering
riv och hacka rotfrukterna, fräs dem i smör.
häll på vatten tomatpure och fonden.
skär fisken i kuber, lägg dem i soppan, häll på grädde och ev. vatten till lagom konsistens.
Koka tills potatisen är mjuk och fisken genomkokt.
Smaka av med fond, salt och peppar.
Dubbelklicka här för att lägga till din egen text.